Achtergrond: 3 must-reads over de impact van AI

Geschatte leestijd – 3 minuten

Kunstmatige intelligentie heeft een steeds grotere impact op de manier waarop veel dingen in de maatschappij geregeld worden. In dit blog vind je drie must-reads over de impact van AI. Ontdek hoe het de publieke opinie, bedrijven en de muziekindustrie zal veranderen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Impact van AI op de publieke opinie

Wist je dat Russische trollen-legers continu desinformatie verspreiden over MH17? Dat ze ook de Catalaanse strijd voor onafhankelijkheid beïnvloeden? En dat deze technologie – o, ironie – juist zijn oorsprong vindt in Spanje? Het leert ons dat algoritmes de publieke opinie kunnen veranderen. Dit artikel praat je snel bij.

Impact van AI op bedrijven

Welke werknemer is relatief goedkoop, werkt de hele dag, wordt steeds slimmer en is nooit ziek? Dat is een robot. Onderzoek wijst uit dat zo’n 30 tot 50 procent van alle banen verdwijnt door slimme robots. Maar welke impact heeft robotisering op jouw business? En hoe kan je alles uit deze ontwikkeling halen? Dit stuk vertelt je er meer over de impact van AI op bedrijven.

Impact van AI op de muziekindustrie

Yuri van Geest, een toonaangevende denker uit Nederland, voorspelt dat de muziekindustrie en Dance-muziek zelf compleet zal gaan veranderen. Mede door van AI. Hij voorspelt dat er meer muziek beschikbaar wordt door kunstmatige intelligentie. Daardoor zullen dj’s zich als curator of poortwachter moeten profileren. Co-creatie en een hang naar gelijkwaardigheid halen de dj van zijn (financiële) voetstuk. Meer weten? Je leest het in onderstaand artikel.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie