Achtergrond: Dj’s zitten thuis brengen testivals de ommekeer?

Geschatte leestijd - 3 minuten

Door de corona-maatregelen gaat het Amsterdam Dance Event, oftewel ADE, dit jaar niet door op de manier zoals we het kennen. Tijdens de vorige lockdown bracht ik samen met Folkert Tempelman en Igor Beuker een talkshow uit, Live On Stage, waarin we de sport-, live- en entertainmentindustrie een hart onder de riem probeerden te steken. We hebben twee nieuwe afleveringen met interviews gemaakt, waarin we stilstaan bij het perspectief van festivals en evenementen.. Dat doen we met Eric Keijer en Pieter Lubberts.

Corona-maatregelen? Tijd voor testivals!

De coronaperiode is een fiasco voor de event-, horeca- en reisindustrie. Tientallen miljarden gingen reeds in rook op. Deze tweede lockdown maakt socio-economisch zoveel kapot, dat het de vraag is of veel bedrijven in de live-industrie overleven. Nu de schade in de event-industrie niet meer onder het tapijt past, zijn er testivals beloofd. In deze editie van Live On Stage TV ga ik in gesprek met Pieter Lubberts van Fieldlab evenementen.

Lubberts vertelt in deze aflevering over zijn initiatief om testival mogelijk te maken. “We werken met Fieldlab aan een onderzoeksplan om te ontdekken hoe we op een verantwoorde en veilige manier evenementen mogelijk kunnen maken, waarbij we een optimale set aan maatregelen samenstellen. Zo kunnen we mogelijk meer capaciteit toelaten bij events dan nu het geval is. Dit plan hebben we gepresenteerd aan vier ministeries en is nu ingediend bij het RIVM, op verzoek van het ministerie van VWS. Hierna volgt er een kabinetsbesluit, want we moeten buiten de wet een vrijstelling krijgen.” Benieuwd geworden naar zijn plan? Luister hieronder het hele interview.

Maak gebruik van know-how eventsector

Een ander gesprek dat ik voerde, was met Eric Keijer van Team Event Makers. Hij deelt zijn visie op nieuwe initiatieven en ontwikkelingen tijdens deze corona-periode. Keijer was vanaf het begin betrokken bij ID&T en met Team Event Makers verbindt hij tegenwoordig evenementen met personeel.

Keijer vertelt dat de evenementen-tak bij uitstek gespecialiseerd is in het leveren van maatwerk. “We bouwen voetbalstadions tot discotheken en weilanden tot festivalterreinen. Het is vreemd dat de overheid ons niet betrokken heeft bij een oplossing voor deze situatie. We denken graag mee en er ontstaat gelukkig steeds meer een platform voor de event-industrie. Toch had er veel meer met onze know-how gedaan kunnen worden.” Ben je benieuwd naar de visie van Keijer – en welke rol hij bijvoorbeeld weggelegd ziet voor technologie? Check hier het hele interview.

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie