Hoe Spinnin’ Records de Metaverse inzet voor nieuwe talenten

Geschatte leestijd - 4 minuten

Labels zijn altijd op zoek naar nieuw talent, zo ook Spinnin’ Records. Het label kiest voor een nieuwe en digitale manier aanpak voor het talententraject ‘World’s Biggest Demo Drop’ (WBDD). In dit artikel lees je hoe Spinnin’ Records de Metaverse inzet voor het ontdekken van nieuw talent.

The Sandbox

De Metaverse genaamd The Sandbox is het nieuwe toneel waar Spinnin’ zijn ‘wonderkids’ laat schitteren. Deze, vooral op games gerichte, digitale wereld is een succesvol project van Animoca Brands. The Sandbox staat vooral bekend om de mogelijkheid tot het verhandelen en bezitten van digitaal vastgoed en hun eerdere samenwerkingen met Adidas, The Walking Dead en Snoop Dogg. The Sandbox is uitermate geschikt voor digitale events. Vooral door het interactieve en game-achtige karakter van deze virtuele wereld.

De WBDD is al meer dan twintig jaar de grootste jaarlijkse talentenjacht voor dj’s. Dit jaar zijn er meer dan tweeduizend demo’s ingestuurd. Naast een release op Spinnin’ mogen de winnaar hun track als NFT uitbrengen in de virtuele omgeving. Dit zorgt voor een nieuwe dimensie van digitale distributie. De officiële release party van het evenement, voor het eerst online gehouden in The Sandbox, bevat muziek en een virtuele verschijning van elke winnende DJ.

Spinnin’ digitale strategie

Het is niet de eerste keer dat Spinnin’ aantoont zijn digitale strategie goed op orde te hebben. In 2017 schreef ik al over de enorme groei in netwerkwaarde van het label. Destijds wist Spinnin’ zijn potentiële netwerk uit te breiden tot een geschatte waarde van maar liefst 55 miljoen dollar.

Warner Music Group (WMG) zag deze waarde en kocht Spinnin’ voor een imposant bedrag van 100 miljoen dollar. Door die strategische koop van WMG, groeide de omzet van de muziekgigant. De digitale omzet van Warner zag met dertig procent groeien, de niet-digitale omzet met slechts dertien procent. Spinnin’ en Warner bevestigden hiermee dat digitaal netwerk een flink prijskaartje heeft.

Conclusie

De ontwikkelingen binnen de digitale wereld gaan razendsnel. Spinnin’ Records is een goed voorbeeld van een bedrijf dat deze kansen ziet en aangrijpt. Ontdek waar de kansen voor je bedrijf liggen en investeer in een adequate digitale strategie.

Meer artikelen over de Metaverse


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie