Zo vergroot een NFT jouw digitaal vermogen

Geschatte leestijd - 4 minuten

De Non-Fungible Token, oftewel NFT, is in korte tijd een populair en waardevol asset geworden in de muziek-, gaming- en kunstscene. De ontwikkelingen rond NFT’s gaan razendsnel. In dit artikel lees je over hoe NFT’s waardevol kunnen zijn voor jouw organisatie.

NFT en de hype

De kansen lagen in 2021 voor het oprapen. Uit een artikel van Grammy blijkt dat de handelswaarde van NFT’s in 2021 ruim de grens van €17 miljard oversteeg. In de afgelopen twee jaar hebben tokens populariteit opgedaan door de hype op social media en doordat veel bekendheden zijn ingestapt. Eind 2022 kwam er zo waar toch een einde aan de hype. En daalden de waarde van NFT’s drastisch.

Echter zijn NFT’s niet verdwenen. Als je op de midden-lange termijn met NFT’s aan de slag gaat ben je prima op tijd als organisatie. Grote labels en artiesten zien ook de enorme bedragen die omgaan in de wereld van NFT’s. Het speelveld binnen de muziek werd opgeschud door deze ontwikkeling. De traditionele manier van muziekdistributie en community-building lijkt voorzichtig te veranderen door NFT’s. Toch is het een misvatting dat je zomaar kan instappen en jouw NFT’s het werk kan laten doen.

Gartner's Hype Cycle waar je ziet dat NFT's inmiddels hun hype voorbij zijn
Gartner’s Hype Cycle waar je ziet dat NFT’s inmiddels hun hype voorbij zijn

Raamwerk voor NFT

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws over de Non-Fungible Tokens. Het slechte nieuws: NFT’s gaan je niet rijk of succesvol maken, als de fan-relatie niet op orde is. Een NFT is niets anders dan een werk in limited edition. Om je product te kunnen verkopen aan mensen, heb je natuurlijk een doelgroep nodig.

Het goede nieuws: de vijf doelen van het Business Acceleration Framework zijn belangrijk wanneer je start met het gebruiken van NFT’s. Naast Business Activatie, zijn de vijf doelen het verhogen van de merkwaarde, de merkreputatie verbeteren, de marketing efficiënter maken en de primaire verdienmodellen versnellen. Ook de verkoop van NFT’s.

Conclusie 

Voor niets gaat de zon op. Dit cliché geldt ook voor NFT’s. Er liggen nog steeds kansen om jouw muziek, kunst of literatuur op een unieke en digitale wijze naar jouw doelgroep te brengen via NFT’s. Echter hiervoor is een goede fan-relatie essentieel. Maak vooral gebruik van een raamwerk. Dit kan je helpen om je NFT op een goede wijze in de markt te zetten.

Ook interessant

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen.

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie