Hoe Spotify ‘meelift’ op TikTok’s succes

Geschatte leestijd - 4 minuten

Het razend populaire videoplatform TikTok is op meerdere vlakken hét medium voor de jeugd. Met een geavanceerd algoritme en ‘eindeloze’ videocontent bereikt TikTok wereldwijd miljarden mensen. Dat valt ook op bij het Zweedse streamingdienst Spotify. ‘s Werelds bekendste muziekplatform laat zich graag inspireren door de video-app. In dit artikel lees je er meer over.

Spotify’s ‘nieuwe’ interface

Spotify heeft grootse plannen. De streamingdienst zal deze nieuwe ontwikkelingen presenteren op 8 maart tijdens hun event ‘Stream On‘. Spotify zal onder meer één interessante update introduceren met het oog op het verbeteren van muziekontdekking en het aantrekken van een jongere doelgroep: een ‘verticaal geveegde homepage’. Deze update zal naar verwachting de huidige ‘blokken- en carrousel weergave’ vervangen.

De nieuwe interface zorgt ervoor dat luisteraars direct bij het openen van de app in de content worden ‘gegooid’. Instagram ging al verticaal met Reels, net als YouTube met Shorts. Daarnaast hoopt Spotify daarmee te kunnen inspelen op jongere gebruikers. In een interview met Bloomberg vertelde Spotify’s CEO Daniel Ek dat ze bij de streamingdienst ‘nog wat beter hun best kunnen doen’ om een jonge doelgroep aan te spreken.

TikTok als concurrent

Waar de Zweedse streamingdienst ‘afkijkt’ bij TikTok, lijkt het videoplatform ook bij Spotify te spieken. ByteDance lijkt bezig te zijn met een groter project. Het gaat om een streamingdienst die het Spotify en Apple Music moeilijk moet maken. Dit geheel toepasselijk onder de naam TikTok Music

Op zowel Twitter als Instagram verschenen er geverifieerde accounts met de naam ‘TikTok Music’. Volgens de caption mogen we een nieuwe manier van muziekbeleving verwachten. Naast deze kleine hint, heeft ByteDance nog weinig bekend gemaakt over TikTok Music. Al wel staan er vacatures open voor de online vestigingen in Brazilië en India.

Conclusie

Er is nog niet veel bekend over hoe Spotify’s nieuwe interface muzikanten en artiesten kan helpen. Toch is het verstandig deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Ook over TikTok Music is verder nog weinig bekend. Tot die tijd is het voor iedere artiest essentieel om te investeren in een sterke digitale strategie.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie