Geschatte leestijd - 4 minuten

Samplen, oude muziekopnames remixen in een nieuw liedje, is je vast niet onbekend. Het kan best lastig zijn om een pakkende sample te vinden. Artificial intelligence is hierbij een uitkomst. In dit artikel lees je er meer over.

AI en samples

Hits als ‘Hung Up’ (‘Gimme, Gimme, Gimme’), ‘Gangsters Paradise’ (Pastime Paradise) en de recentere plaat ‘Vluchtstrook’ (Have You Ever Been Mellow) van tieneridool Antoon zijn sprekende voorbeelden van samples. Samplen is van alle tijden. Tot vandaag de dag is het vrijwel onmogelijk om de hitlijsten te beluisteren zonder gesamplede platen tegen te komen. 

Om een sample te vinden, gaan producers meestal handmatig op zoek naar oudere muziekfragmenten. Dit kan een tijdrovend proces zijn. Toch is er licht aan het eind van de spreekwoordelijke tunnel. AI-tools, zoals aptone, maken het producers gemakkelijker om te zoeken naar een grote hoeveelheid samples. Een AI-sample tool is daarmee een nieuwe toevoeging aan een rijtje van AI-muziekproductie tools. aptone is ook zo’n AI-sample tool.

Cyanite

Onlangs nam Cyanite, een van ‘s werelds toonaangevende AI-bedrijven voor muziekanalyse, aptone over. Het Duitse Cyanite ontwikkelt AI-gestuurde muziekanalyse- en aanbevelingssoftware. Hierdoor kunnen muziek-, entertainment- en reclamebedrijven snel en kosteneffectief de juiste nummers leveren voor de zoekopdrachten van hun klanten op basis van tekst. Cyanite heeft ongeveer 25.000 gebruikers.

De overname van aptone helpt Cyanite met het analyseren van muziek. Door nog beter muziek te kunnen analyseren, kan het bedrijf relevantere aanbevelingen doen. Door de integratie kan Cyanite ook zijn database verbeteren en sneller een selectie maken van de miljoenen audiobestanden op het platform.

Conclusie

Het zoeken naar samples is door de beschikbaarheid van AI-tools makkelijker dan ooit. Bedrijven zoals Cyanite en aptone zijn voorbeelden van de talloze bruikbare tools die je als artiest kan gebruiken binnen het productieproces. Ben je benieuwd naar Cyanite? Probeer de tool gratis en onderzoek wat de tool voor jouw bedrijf kan betekenen.

Meer artikelen over AI?

AI (oftewel artificial intelligence of kunstmatige intelligentie)
was vroeger science fiction, maar is nu dagelijkse realiteit.
Lees hier meer over de toepassingen en de toekomst van AI …

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie