Audio: Interview Denis Doeland eDay 2019

Geschatte leestijd - 2 minuten

Tijdens eDay 2019 (ook wel Emerce Day 2019) had ik het genoegen geïnterviewd te worden door Remco Janssen van Silicon Canals in de Kromhouthal in Amsterdam. De oprichter van Silicon Canals en Proudly Represents vroeg me naar het Business Acceleration Framework en mijn werk voor Hardwell. Hier luister je het interview terug.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Business-hacker

Sinds 2011 richt ik me op DDMCA, waarmee ik bedrijven en merken help met het digitaliseren van hun business. Ik noem mezelf dan ook een business-hacker. Maar wat doe je als business hacker? Een goede vraag, die me maar al te vaak gesteld wordt.

Ik ben een soort data-nerd. Een bedrijf bestaat uit data. Geef je mij je data, dan houd ik deze tegen vijf doelen aan, zodat je waardevolle inzichten krijgt. Zoals hacken draait om het gebruik van code, zo zoek ik naar manieren om iets te ‘kraken’. Met andere woorden: ik zoek naar kansen om je business te laten groeien, door data te gebruiken.

Denis Doeland tijdens eDay 2019

Onder meer voor Hardwell. De dj is gestopt met live optredens, maar weet dankzij slim gebruik te maken van innovaties en data, en het regelmatig uitbrengen van muziek, toch aan de top te blijven. Resultaat in de eerste vijf maanden van dit jaar bijna 50 procent meer omzet op streaming in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is vier keer de groei van Spotify dat in dezelfde periode met 12 procent groeide.

Introductie tot het raamwerk

In het interview merkt Janssen op dat ik het over vijf doelen heb – en hij vermoedt dat daar een methode achter zit. Dat is ook het geval. Wie dit blog (of mij) al langer volgt, weet dat het over het Business Acceleration Framework gaat.

In dit artikel vind je 5 must reads over dit raamwerk dat bedrijven helpt groeien. Hieronder luister je het interview tijdens eDay terug.


>> Luister dit interview ook op Soundcloud

Luister ook


Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie