Achtergrond: 5 tips voor artiesten in 2020

Geschatte leestijd – 3 minuten

Wil je als artiest komend jaar meer bezoekers trekken of streams scoren? Nog meer succes hebben op de sociale kanalen? Of zoek je naar een manier om je bedrijf slimmer te organiseren? Deze vijf tips helpen je op weg.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1 | Verdiep je in de markt

Allereerst is het zinnig om stil te staan bij de ontwikkelingen in de festival-markt. Er komen veel nieuwe festivals bij en er zijn al veel spelers in deze markt. Deze twee artikelen praten je bij. Als artiest uiterst relevant, want het geeft je inzicht in je onderhandelingspositie. Dit stuk legt je uit dat de festival-markt lijkt te stabiliseren. Dit artikel vertelt je alles over de aanwas van nieuwe festivals.

2 | Verdiep je in de relatie-economie

Elke industrie is onderhevig aan de wetten van de relatie-economie. Ook de muziekindustrie wordt een relatie-economie. In dit stuk staat beschreven hoe dat werkt. Mind you: deze ontwikkeling heeft gigantische gevolgen voor jouw merk.

3 | Werk aan je digitale hygiëne

Artiesten hebben relatief veel nep-volgers. Ik deed een onderzoek naar grote dance-festivals en artiesten. Dj’s en artiesten moeten dan ook werken aan hun digitale hygiëne en deze nep-volgers verwijderen. Deze ‘likes’ of volgers zijn vaak nep-accounts. Vergelijk het kopen van nep-fans met spam in jouw e-mail inbox: niemand wil dat. Nep-volgers bedreigen daarbij je bereik op social media. Het kopen van neppe volgers dunt het bereik en de betrokkenheid uit. Platforms als Instagram beperken het nep-bereik en de betrokkenheid. Sta als club of festival stil bij dit probleem.

4 | Ontwikkel nieuwe verdienmodellen

Veel artiesten staan niet stil bij de kansen die er liggen rondom nieuwe verdienmodellen. Verdiep je in de wensen van je fans, zodat je weet waar ze nog meer behoefte aan hebben. In dit artikel lees je over alle vijf de doelstellingen die organisaties hebben – waarvan het ontwikkelen van verdienmodellen er eentje is. Zo is het mogelijk om, ook zonder concerten, een stijgende omzet te realiseren.

5 | Gebruik een raamwerk voor groei

Een van de manieren waarop artiesten als Hardwell groei kunnen realiseren en hun bedrijf beter organiseren, is door gebruik te maken van het Business Acceleration Framework. Dit raamwerk helpt organisaties sturen op het versnellen van bestaande verdienmodellen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Benieuwd hoe dit raamwerk werkt? In dit artikel over het Business Acceleration Framework vind je er meer informatie over.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie