Het grote belang van een digitale hartslag in 2023

Geschatte leestijd - 4 minuten

De digitale hartslag is voor veel YouTubers, influencers en artiesten een essentieel onderdeel van hun digitale strategie. Steeds vaker lijken deze succesvolle online-persoonlijkheden het belang van deze hartslag te delen. In dit artikel lees je waarom de digitale hartslag van groot belang kan zijn binnen jouw digitale strategie.

Criteria

De digitale hartslag een gedegen manier om op goede wijze meer online succes te genereren. Aan de hand van drie kernwaarden creëer je een eigen hartslag. Al in 2017 schreef ik het volgende hierover: “Zet uiteen welke content relevant is om via de eigen online wereld en de sociale online wereld te publiceren. Voorbeelden zijn: nieuwsitems, columns, analyses, muziek, podcast, vodcast en AV-streaming (Relevantie). Bepaal hoe vaak je deze aspecten wilt openbaren (Consistentie) en vervolgens houdt dat dan vol (Discipline) want daar zit de echte uitdaging. Immers ‘de aanhouder wint”.

Het gaat om relevantie, consistentie en discipline. De digitale hartslag is daarmee breed toepasbaar. Op zowel sociale media als Facebook, Instagram en Twitter als eigen platforms is een hartslag belangrijk. Wel kan het zijn dat je jouw hartslag wat moet wijzigen naar wat het beste werkt op een specifiek platform.

Goede voorbeelden

Voor YouTubers en artiesten is de digitale hartslag fundamenteel. Daarom investeren zij veel in het optimaliseren van hun ‘relevantie, consistentie en discipline’. Een goed voorbeeld is YouTuber Mr. Beast. Hij heeft volgens velen het YouTube-algoritme weten te ‘hacken’ door het perfectioneren van zijn digitale hartslag. Mr. Beast maakt spectaculaire video’s, doet dit op regelmatige basis én is erg gedisciplineerd als het gaat om de kwaliteit van zijn content.

Ook rapper Tyler The Creator ziet de noodzaak van zijn digitale hartslag. In een video die onlangs verscheen, vertelt de rapper over zijn kijk op het publiceren van content. Daarin benadrukt Tyler hoe belangrijk het is om consistent te zijn. Het maakt hem niet uit dat zijn album al een jaar oud is, volgens de rapper is er voldoende balans tussen de ‘relevantie, consistentie en discipline’ om content te posten.

Tyler The Creator legt het belang van een digitale hartslag uit

Conclusie

Zie jouw digitale hartslag als een essentieel onderdeel van je digitale strategie. Toch is het pas het begin van een gedegen strategie voor content en producten. Ook de digitale hygiëne en werken met een raamwerk is van levensbelang voor groei.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie