Achtergrond: 6 must-reads over de Champions League

Geschatte leestijd - 2 minuten

Het kampioenenbal is weer van start gegaan. Geen miljoenen, maar miljarden gaan erom in de Europese top van het voetbal. Toch lijken de Champions League-clubs nog doeltreffender te kunnen worden. Daarom vind je hieronder zes artikelen over de Champions League. Clubs, spelers en verenigingen, lezen jullie mee?

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Strijd om miljoenen

Rondom de Champions League volg ik ieder jaar de ontwikkelingen van digitale interesse, houding en mediagedrag van voetbalfans. Ondanks dat de jongere generatie steeds minder televisie kijkt, is de wereldwijde interesse in Champions League afgelopen seizoen toegenomen. Dit komt vooral door de ontwikkeling van de competitie in de digitale wereld.

Niet alleen het winnen van de Champions League is lucratief, alleen al de deelname aan het kampioenenbal is lonend. Daarom gaan clubs steeds vaker creatief om met de regels rondom transfers. Om dit tegen te gaan, lanceerde de UEFA Financial Fairplay regels.

Wat mij betreft zou het Fairplay-principe niet alleen voor de financiële kant van de clubs moeten gelden, maar wordt het ook tijd dat men gaat kijken naar het Fairplay-principe aan de digitale kant. De digitale hygiëne zou, net als de financiële huishouding, in orde moeten zijn. Deze stukken leren je daar meer over.


Digitale strategie gezocht

Waar geen elf spelers het veld oplopen zonder gedegen tactiek, zijn er nog veel clubs die geen digitale strategie hebben. Onderstaande berichten leggen uit hoe het anders (en beter) kan.


Ajax gooit hoge ogen

De Amsterdamse voetbalclub wist niet alleen uit te blinken op de velden. Mede daardoor wist het ook op sociale media hoge ogen te gooien. Dat zorgde er weer voor dat het Digitaal Vermogen van de club groeide. Onderstaande stukken leggen uit wat Ajax zo slim deed.


Luister ook

Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie