Het belang van een digitale mindset

Geschatte leestijd - 3 minuten

Elke organisatie is in feite een digitale organisatie. Om te kunnen excelleren, zal je een digitale strategie moeten ontwikkelen. Er zijn tools die je kunnen helpen bij het digitaliseren van je bedrijf. Toch zal je eerst over een digitale mindset moeten beschikken. In dit artikel lees je waarom een digitale mindset essentieel is voor je bedrijf.

Digitale mindset is essentieel

In een artikel van Havard Business Review wordt één ding duidelijk: het creëren van een digitale mindset is van levensbelang voor je bedrijf. In een wereld die snel ontwikkelt op het gebied van technologie, is achterblijven zeer onverstandig. Waarom heeft een digitale mindset heeft een positieve invloed op je bedrijfswaarde?

Volgens het onderzoek van Havard Business Review zorgt een digitale mindset binnen je bedrijf allereerst voor efficiëntere processen. Ook zorgt het voor grotere tevredenheid én een groter aanpassingsvermogen als er nieuwe kansen aan de horizon liggen. Hoewel het implementeren van een digitale mindset lastig kan zijn, laten de voordelen duidelijk zien waarom deze verandering waardevol is.

Business Acceleration Framework

Er zijn tools om de digitale mindset en transformatie kracht bij te zetten. Het Business Acceleration Framework is het raamwerk dat je hiervoor nodig hebt. Dit raamwerk geeft een duidelijk inzicht in de koers die je inzet. Het is als het ware de intelligentie van je organisatie.

Het Business Acceleration Framework zorgt ook voor nieuwe inzichten op potentiële verdienmodellen. De analyse en statistieken uit het raamwerk zijn essentieel; ze vormen de basis voor het verbeteren van de bedrijfsvoering. Meten is weten. Het is een cliché maar het helpt jouw bedrijf bij het krijgen van verhelderende inzichten.

Conclusie

Investeren in je digitale mindset kan je helpen je business te ontwikkelen en uiteindelijk je bedrijfswaarde te verhogen. Het Business Acceleration Framework helpt bedrijven die het willen redden in de relatie-economie, waarin de relatie met fans het grootste goed is. Die relatie onderhoud je het liefst via automatische proces, waarvoor digitale middelen nodig zijn. Zorg daarom dat je de digitale transformatie doormaakt en de vruchten plukt van je digitale mindset.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie