ByteDance onthult plannen voor eigen streamingdienst TikTok

Geschatte leestijd - 3 minuten

Het mag geen geheim heten. TikTok en muziek gaan hand in hand. De video-entertainment app betekende voor veel artiesten een springplank naar het grote publiek. TikTok ziet duidelijk een toekomst binnen de muziekindustrie en werkt aan TikTok Music, een eigen streamingdienst. In dit artikel lees je er meer over.

TikTok Music

De Chinese tech-gigant ByteDance wil graag nog verder groeien in de muziekindustrie. Dat wordt onder meer duidelijk in het feit dat ByteDance al eerder muziekstreamingdiensten lanceerde. Deze applicaties zijn alleen in India en China beschikbaar. Als fundament voor deze apps gebruikte ByteDance het complexe algoritme en muziekcatalogus van TikTok.

Toch gaan de ontwikkelaars gestaag door. Volgens MixMag lijkt ByteDance bezig te zijn met een groter project. Een streamingdienst die het Spotify en Apple Music moeilijk moet maken. Op zowel Twitter als Instagram verschenen er geverifieerde accounts met de naam ‘TikTok Music’. Volgens de caption mogen we een nieuwe manier van muziekbeleving verwachten. Naast deze kleine hint, heeft ByteDance nog weinig bekend gemaakt over TikTok Music.

TikTok en muziek

Al eerder schreef ik over hoe muziek en TikTok verweven zijn. Bijvoorbeeld hoe TikTok voor sommige artiesten minder relevant is geworden. Toch wil dat niet zeggen dat TikTok geen goede aanvulling is voor jouw strategie. Er zijn talloze voorbeelden van artiesten die door een adequate aanpak enorm succes hebben behaald.

Internationale artiesten als Jack Harlow, Dua Lipa én Billy Rae Cyrus scoorden allemaal monsterhits door het Chinese platform. Ook de Nederlandse artiesten Bizzey, Kraantje Pappie en The Prophet zagen hun muziek door TikTok’s algoritme tot grote hoogte rijzen.

Conclusie

Hoewel er nog weinig bekend is over TikTok Music, kan het geen kwaad de ontwikkelingen rondom dit platform in de gaten te houden. Gezien de hoge compatibiliteit met TikTok, zou TikTok Music voor elke artiest zeer bruikbaar zijn en daarmee een goede toevoeging zijn voor jouw digitale strategie.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie