Hoe je als merk de Metaverse kan gebruiken

Geschatte leestijd - 4 minuten

Wat is een goede Metaverse-strategie? De Metaverse is een virtuele wereld met haast oneindige mogelijkheden. Momenteel worden er al hele steden gebouwd in de Metaverse. Bedrijven uit de fysieke wereld openen hun virtuele deuren. Ook voor bedrijven die niet volledig willen overschakelen naar deze digitale omgeving zijn er toch voldoende kansen. In dit artikel lees je hoe een Metaverse-strategie jouw merk kan versterken.

Aanvulling

Uit in artikel van Harvard Business Review vertellen experts dat de Metaverse een geschikte aanvulling kan zijn voor bedrijven. Vooral als het gaat om het creëren van nieuwe data-inzichten. Bedrijven als Louis Vuitton en Wendy’s, maar ook steden als Dubai en Shanghai maken dankbaar gebruik van deze nieuwe technologische mogelijkheid.

De Metaverse zou in de vorm van augmented reality een toevoeging zijn op de fysieke wereld. Met AR-technologie is het mogelijk een live-weergave aan te vullen met sensorische input zoals geluid, video, grafische afbeeldingen of zelfs GPS-gegevens. Praktisch gezien zou een Metaverse-driven overlay de kortingen in de supermarkt kunnen laten zien of het menu van een restaurant op de tafel kunnen projecteren.

Alternatief

COVID-19 heeft iedereen duidelijk gemaakt dat virtuele ontmoetingsplekken steeds belangrijker worden. De digitale omgeving van de Metaverse is meer dan geschikt als veilig alternatief van de fysieke wereld. Een virtueel kantoor of conferentielocatie is zeer goed te realiseren binnen de Metaverse.

Ook binnen de entertainmentindustrie kan een virtuele club of festivalterrein een goed alternatief zijn. In situaties waar overmacht ervoor zorgt dat een fysiek evenement niet mogelijk is, kan er altijd naar de virtuele wereld worden uitgeweken. Er zijn voorbeelden te noemen van events die vandaag de dag al in de Metaverse plaatsvinden. Experts in HBR onderstrepen nu dat de Metaverse niet alleen een alternatief biedt voor onze realiteit, maar deze ook kan verrijken.

Conclusie

Een Metaverse-strategie is synoniem voor een digitale strategie. Voor vrijwel elk bedrijf en merk kan de Metaverse een goed aanvulling of oplossing zijn. Investeer daarom in een adequate Metaverse-strategie. Deze nieuwe digitale wereld biedt je op de midden- en lange termijn veel kansen. De data-inzichten uit de Metaverse zijn naadloos te importeren in het raamwerk dat je helpt te sturen op de digitale strategie van jouw organisatie. Dit Business Acceleration Framework helpt je om deze kansen te benutten.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie