Column: Zuinig zijn op wat je hebt verdiend | #column

In meer dan een decennium hebben zich drie typen media gevormd. Bij internet marketing wordt over Owned, Paid (of Bought) en Earned Media gesproken. Vooral Earned Media is voor organisaties en bedrijven hot. Maar Earned Media is ook het kwetsbaarst voor organisaties en bedrijven.

Owned Media

Owned Media is media die je zelf beheert, bijvoorbeeld de eigen website. Er komt geen derde aan te pas die je vertelt wat wel of niet mag. Je bent zelf in charge! Deze kanalen zijn vooral handig als vervanger van dure papieren uitgaven. De kosten van de inzet van Owned Media zijn naast een investering van tijd meestal een eenmalige financiële investering in een platform. De communicatie is eenrichtingsverkeer en er is het voordeel dat via Owned Media direct, zonder uitgever, met mogelijke klanten, fans of geinteresseerden kan worden gecommuniceerd. Owned Media heeft over het algemeen een relatief lage geloofwaardigheid bij de ontvanger. Je bent immers vaak zelf afzender en de ontvanger heeft door dat je je eigen waarheid presenteert.

Lees hier de gehele column

2 Comments

  1. […] ‘Owned media’ is media die je zelf beheert, bijvoorbeeld de eigen website of Facebook-pagina. Er komt geen derde aan te pas die je vertelt wat wel of niet mag. Je bent zelf de baas! De Facebook-pagina van een dj of een festival is een uitstekend voorbeeld van owned media. Een Facebook-pagina kent dus ook een mediawaarde. Een van de grootste posten op het marketingbudget is nog steeds de inkoop van (betaalde) paid media om een merk via creatieve campagnes wereldkundig te maken. […]

    Beantwoorden

  2. […] Column: Zuinig zijn op wat je hebt verdiend | #column In meer dan een decennium hebben zich drie typen media gevormd. Bij internet marketing wordt over Owned, Paid (of Bought) en Earned Media gesproken. Vooral Earned Media is voor organisaties en bedrijven hot. Maar Earned Media is ook het kwetsbaarst voor organisaties en bedrijven. Owned Media Owned Media is media die je zelf beheert, bijvoorbeeld […] […]

    Beantwoorden

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.