Geschatte leestijd - 4 minuten

Tussen al het Saoedische transfergeweld door, volgde er een opvallend bericht uit Florida. ‘s Werelds meest gedecoreerde voetballer, Lionel Messi, gaat vanaf aankomend seizoen officieel voor Inter Miami CF spelen. Welke rol speelde het digitaal vermogen van de Argentijn? In dit artikel lees je er meer over. 

Marketingmachine Messi

Binnen enkele uren na de transfer ziet de social media-afdeling van Inter Miami hun volgers met miljoenen toenemen. Na de bekendmaking dat de huidige wereldkampioen hun ploeg komt versterken, is Inter Miami de voetbalclub met de meeste volgers in de Major League Soccer (De Amerikaanse Eredivisie). Op dit moment staat de teller op maar liefst 8,5 miljoen volgers. Dat is zo’n 7 miljoen volgers meer dan LA Galaxy, dat jaar lang het meeste aantal volgers had. 

Oud-voetballer David Beckham, oprichter van Inter Miami, heeft de Argentijn niet alleen voor doelpunten naar Florida gehaald. De ‘Marketingmachine Messi’ draait op volle toeren. En dat heeft een prijskaartje. Om met de Saoedische clubs te concurreren, legde Beckham de Argentijn een dik contract voor. Volgens meerdere bronnen gaat Messi rond de 50 miljoen euro per jaar verdienen. Daarnaast deelt hij ook in de winst van Apple en Adidas, twee van de belangrijkste partners van de Amerikaanse voetbalcompetitie.

Digitale waarde

Met Lionel Messi haalt Inter Miami CF een speler binnen met een flinke digitale waarde. Op het moment van schrijven heeft Messi, alleen al op Instagram, 477 miljoen volgers. Al die volgers vertegenwoordigen een waarde. Vooral omdat in het hedendaagse voetbal meer mensen de spelers ‘supporten’ dan een club. Al deze supporters en volgers vormen het digitale ecosysteem van de Argentijn. Door middel van het Business Acceleration Framework uit het Business Acceleration Plan is het mogelijk deze digitale waarde te bepalen.

Eerder schreef ik al over Messi’s oud-ploeggenoot Neymar Jr. De Braziliaan ging in 2017 voor maar liefst 222 miljoen euro naar de Franse club Paris Saint Germain. Op dat moment had Neymar 171 miljoen fans en lag zijn potentiële digitale waarde op maar liefst 2 miljard euro. Wanneer je Messi’s aantallen en populariteit in ogenschouw neemt, mag je ervan uit gaan dat de Argentijnse topvoetballer daar enkele miljarden euro’s boven zit. Toch een fijn vooruitzicht voor Messi, Inter Miami en de Major League Soccer. 

Conclusie

Nog voor Lionel Messi één bal heeft geraakt, kan hij rekenen op een astronomische financiële tegemoetkoming. Dit heeft hij, naast zijn uitstekende sportieve prestaties, te danken aan het digitaal vermogen dat hij heeft opgebouwd. Voor zowel de club als de gehele competitie is een speler van Messi’s statuur een marketingmachine. 


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie