Hoe Mr. Beast zijn YouTube-imperium opbouwt

Geschatte leestijd - 4 minuten

De populaire YouTuber Mr. Beast (Jimmy Donaldson) verovert met zijn filantropische content de harten van menig YouTube-gebruiker. Volgens sommigen heeft hij de ‘YouTube-code’ gekraakt. Als je het mij vraagt is hij een echte business hacker. In dit artikel lees je hoe Mr. Beast dat in de afgelopen 10 jaar voor elkaar heeft gekregen.

Jimmy Donaldson succesvol

Succes is de 24-jarige Jimmy Donaldson (zoals Mr. Beast echt heet) niet vreemd. Volgens Axios is zijn merk goed voor zo’n 1.5 miljard dollar. Dat is een zeer indrukwekkend vermogen voor een content creator die in 2012 nog zijn gaming-video’s opnam met een iPhone 5. Uit berekeningen van Forbes blijkt Mr. Beast, alleen met YouTube al, 54 miljoen dollar per jaar te verdienen.

En daar stoppen de duizelingwekkende cijfers niet voor de jonge Amerikaan. Op het moment van schrijven mag Donaldson zich de nummer 1 YouTuber van de wereld noemen. Dit met ruim 187 miljoen abonnees op al zijn kanalen. Op Socialblade is te zien dat Mr. Beast op zijn hoofdkanaal maandelijks 5 miljoen nieuwe subscribers binnenhaalt.

Mr. Beast-methode

Wat maakt Mr. Beast nou zo succesvol? In mijn eerste boek ‘vanAnaloognaarDigitaal’ in 2011 schreef ik over het ‘relevantie-consistentie-discipline’ principe. Vandaag de dag staat dit principe nog steeds overeind! Zo bewijst Mr. Beast ruim 11 jaar na dato met zijn methode, die een opvallende gelijkenis vertoond.

Het lijkt erop dat Donaldson’s succes te danken is aan zijn uitstekende digitale hartslag. Door regelmatig te posten heeft hij het YouTube algoritme weten te kraken. De volgende zaken worden helder als je de ‘Mr. Beast-methode’ ontleedt:

  • Zorg voor relevante content. Mr. Beast is een expert in het maken van over-the-top video’s. Voorbeeld: een jaar geleden organiseerde Jimmy Donaldson zijn eigen ‘Squid Game’ (geïnspireerd door de gelijknamige Netflix-serie) met een prijzenpot van ruim 450 duizend dollar voor de winnaar. Dit deed hij tijdens de hoogtijdagen van Squid Game’s populariteit. Al snel tikte deze video de 300 miljoen kijkers aan.
  • Werk gedisciplineerd en focus op kwaliteit. Voor elke video die Donaldson maakt, creëert zijn team 25 thumbnails (cover van de video). Dit doet hij omdat goede thumbnails op YouTube van levensbelang zijn. Thumbnails zorgen ervoor dat mensen klikken. De op het oog simpele covers, zijn toch enorm aantrekkelijk voor het YouTube-publiek.
  • Investeer in de relatie met je publiek. Jimmy Donaldson investeert letterlijk en figuurlijk ontzettend veel in de relatie met zijn kijkers. Naast het weggeven van gigantische prijzen, opende Mr. Beast zijn eigen hamburgerrestaurant. Ook zijn snacks genaamd Feastables weet hij onder zijn volgers goed aan de man te brengen.

Conclusie

Een digitale hartslag is pas het begin van een gedegen strategie voor content en producten. Zowel digitaal als analoog. Ook het focussen op de digitale hygiëne en werken met een raamwerk is van levensbelang voor groei. Als dat op orde is, kan jij net zoals Mr. Beast de code kraken.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie