Data: Top 20 prestatie index DJ’s op Facebook

We doen al geruime tijd onderzoek naar de relatie tussen social media en de uitslag van de DJ Mag Top 100. Maandelijks kijken we dan ook naar de prestaties van DJ’s op Facebook. Onderstaande lijst van de Top 20 DJ’s die afgelopen maand het best gepresteerd hebben met hun Facebook-pagina.

Facebook Performance Index DJs - 03-2014.001

De waarde van de pagina’s van de verschillende DJ’s loopt ver uiteen. Ook de prestatie, de response rate en de engagement rate. Er ontstaan nieuwe verdien- en waardemodellen rondom DJ’s door de prestaties die zij leveren binnen het internet ecosysteem. De DJ die de relatie met zijn fan heeft zit op rozen. In hoofdstuk 18 van ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ wordt de waarde van een Facebook-pagina uitgelegd.

Vooruitlopend op een rapport van de ‘Dutch Lucky 7’, een rapport dat dieper ingaat op de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en Google+ prestaties van Afrojack, Hardwell, Tiesto, Nicky Romero, Martin Garrix, Armin van Buuren en Blasterjaxx onderstaand een aantal grafieken van hun prestaties op Instagram, Twitter en YouTube van de afgelopen week.

Facebook Performance Index DJs - 03-2014 - 2.002

Het wordt steeds duidelijker dat social media een voorspellende waarde krijgt als het gaat om de uitslag van de DJ Mag Top 100. De EDM Monitor 2013 van Rankingz laat duidelijk zien dat er een relatie bestaat tussen leeftijd, Facebook prestaties en de notering in de DJ Mag Top 100. Big Data is nog nooit zo leuk geweest.

Bekijk hier de dagelijkse stand van de DJ’s op Rankingz.

Lees ook

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.