Achtergrond: 4 must-reads over datamanagement

Geschatte leestijd – 1 minuut

Data en datamanagement en databeheer is steeds belangrijker geworden. Niet alleen omdat je volgens nieuwe regelgeving (de AVG of GDPR) netjes met data moet omgaan. Maar ook omdat data alle organisaties in staat stelt om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen of huidige verdienmodellen te versnellen. Daarom is het de hoogste tijd voor vier must-reads over datamanagement.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Data is de nieuwe olie

Data wordt ook wel de nieuwe olie genoemd. Waar je vroeger een bedrijf kon opbouwen door olie te gebruiken als productiemiddel, of door het te verkopen, gaat die vlieger nu op voor data. Het efficient beheren van data is dan ook steeds belangrijker geworden. Deze vier artikelen helpen je op weg naar slim datamanagement.

Allereerst: datamanagement is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie die organisaties door (moeten) maken. In dit stuk lees je over het waarom van datamanagement: als sleutelrol voor de digitale verandering van organisaties.

>> Lees hier ondernemingen digitaal volwassen kunnen worden

In dit tweede en derde stuk vind je informatie over de hoe van datamanagement. Data heeft een voorspellende waarde en data stelt je in staat om de concurrentie te slim af te zijn. Hoe kan data voor jouw organisatie van waarde zijn? Dat lees je hier.

>> Hier vind je de tips hoe je de concurrentie verslaat

Wie heeft er nog niet gehoord van de GDPR of de AVG? Het verplicht organisaties om nog meer oog te hebben voor het datamanagement. In dit artikel lees je waarom het veilig stellen van het digitaal vermogen belangrijk is, als je aan de gang gaat met datamanagement.

Lees ook


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie