Achtergrond: 4 must-reads over datamanagement

Geschatte leestijd – 1 minuut

Data en datamanagement en databeheer is steeds belangrijker geworden. Niet alleen omdat je volgens nieuwe regelgeving (de AVG of GDPR) netjes met data moet omgaan. Maar ook omdat data alle organisaties in staat stelt om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen of huidige verdienmodellen te versnellen. Daarom is het de hoogste tijd voor vier must-reads over datamanagement.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Data is de nieuwe olie

Data wordt ook wel de nieuwe olie genoemd. Waar je vroeger een bedrijf kon opbouwen door olie te gebruiken als productiemiddel, of door het te verkopen, gaat die vlieger nu op voor data. Het efficient beheren van data is dan ook steeds belangrijker geworden. Deze vier artikelen helpen je op weg naar slim datamanagement.

Allereerst: datamanagement is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie die organisaties door (moeten) maken. In dit stuk lees je over het waarom van datamanagement: als sleutelrol voor de digitale verandering van organisaties.


>> Lees hier ondernemingen digitaal volwassen kunnen worden

In dit tweede en derde stuk vind je informatie over de hoe van datamanagement. Data heeft een voorspellende waarde en data stelt je in staat om de concurrentie te slim af te zijn. Hoe kan data voor jouw organisatie van waarde zijn? Dat lees je hier.


>> Hier vind je de tips hoe je de concurrentie verslaat


Wie heeft er nog niet gehoord van de GDPR of de AVG? Het verplicht organisaties om nog meer oog te hebben voor het datamanagement. In dit artikel lees je waarom het veilig stellen van het digitaal vermogen belangrijk is, als je aan de gang gaat met datamanagement.Luister ook

>> Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

>> Inzichten die ook in 2020 van pas komen kijk hier nu

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie