Achtergrond: Wat dj’s van Steve Aoki kunnen leren

Geschatte leestijd - 3 minuten

Dertig miljoen dollar. Dat is wat Steve Aoki het afgelopen jaar verdiende, volgens een berekening van Forbes. Wat kunnen dj’s leren van dit succesvolle EDM-icoon? Drie lessen van Steve Aoki voor elke dj met ambities.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Dj met een label

Aoki is niet eens de dj die het meest verdient. Met zijn dertig miljoen dollar staat hij op de vierde plek van grootverdieners. Hoe Aoki aan dit vermogen komt? Door niet alleen een dj te zijn. Hij heeft een eigen label, genaamd Dim Mak. Hier zijn onder meer Bloc Party, The Bloody Beetroots, MSTRKRFT, Autoerotique en Felix Cartal getekend.

Steve Aoki is niet de enige dj die een eigen label is gestart. Sterker nog: steeds meer dj’s beginnen een eigen platenlabel. Het stelt hen namelijk in staat om het bereik dat ze hebben opgebouwd, in te zetten om nog meer artiesten een platform te bieden. Artiesten met een eigen platenlabel weten, kortom, goed gebruik te maken van de principes van de relatie-economie.

Ontwikkel een digitale mindset

De EDM-dj doet diverse investeringen in technologie partijen. Hij is zelfs founding partner van een eSports team Rogue in 2016. Later verkocht hij een pluk van zijn aandelen aan het toonaangevende ReKTGlobal.

De investeringen in nieuwe technologie onderstrepen alleen maar dat Aoki een digitale mindset heeft. Dat is nodig, want de dance-industrie is definitief een digitale industrie geworden. Zonder digitale strategie kom je niet verder. En die strategie ontwikkel je niet zonder digitale mindset.

Nieuwe verdienmodellen

Aoki weet telkens nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Hij is niet alleen een dj, maar brengt ook muziek van anderen uit op zijn label. Daarmee weet hij zijn bereik slim in te zetten voor anderen.

Dat label is vervolgens niet alleen een distributeur van muziek. Hij weet ook kleding te verkopen via Dim Mak. Handig, want hij heeft al een band opgebouwd met de fans van Dim Mak. Dankzij dit soort nieuwe verdienmodellen haalt de EDM-dj alles uit zijn relatie met zijn fans. Kortom: streef naar een digitaal businessmodel, waarin je oude verdienmodellen versnelt en nieuwe verdienmodellen ontwikkelt. Dan zet je de eerste stappen richting het succes van Aoki.


Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie