De Metaverse als digitaal festivalterrein of nachtclub

Geschatte leestijd - 4 minuten

De virtuele omgeving van de Metaverse is constant in ontwikkeling en steeds meer gebruikers ontdekken deze digitale wereld. Ook steeds meer muzieklabels en artiesten verkennen de bijna ongelimiteerde mogelijkheden van de Metaverse. Ze organiseren er bijvoorbeeld optredens en feesten. In dit artikel lees je hoe artiesten deze kans kunnen benutten.

Amerikaanse rapper Travis Scott doopt de game Fortnite om tot zijn festivalterrein

Metaverse Festival

Virtuele optredens zijn niet nieuw. Zo heeft de Amerikaanse rapper Travis Scott de game Fortnite omgedoopt tot zijn festivalterrein en organiseerde Tomorrowland tijdens de pandemie twee digitale edities van hun event. Ook de Metaverse blijkt zich te lenen als digitaal festivalterrein. Daarom organiseren gebruikers ook in die virtuele omgeving pool party’s, clubnights en festivals.

Uit de onderstaande Metaverse music video blijkt hoe fans van de wereldberoemde artiest Jason Derulo digitaal losgaan op een optreden in de tuin van een enorme villa. In het midden van het zwembad treedt het virtuele evenbeeld van Derulo op. Hoewel alles er minder verzorgd uitziet dan bij Travis Scott en Tomorrowland, is dit een goed experiment dat duidelijk laat zien waar de mogelijkheden en kansen liggen in de Metaverse.

Fans van de wereldberoemde artiest Jason Derulo gaan digitaal los

Metaverse strategie

Grote muzieklabels en artiesten durven te experimenteren met de Metaverse. Onlangs investeerden wereldsterren als Justin Bieber en The Weeknd in deze innovatie. Ook Warner Music Group ziet kansen in deze virtuele wereld. De Metaverse is, zoals je in een eerder blog leest, een nieuwe plek waar mensen samenkomen. Het draagt er dus aan bij dat meer mensen met een merk, artiest of organisatie bekend raken.

Door als artiest (tijd en moeite) te investeren in de Metaverse is het mogelijk nieuwe verdienmodellen te ontdekken. Zo is het mogelijk om zelf shows of festivals te organiseren. Verder zou je net zoals Jason Derulo je aanwezigheid in de Metaverse kunnen vereeuwigen met een digitaal model van jezelf.

Conclusie

De Metaverse is niet het beloofde land, maar een nieuwe plek in de digitale wereld die artiesten nieuwe kansen biedt. Het Business Acceleration Framework hept je om deze kansen in de digitale wereld te benutten. Dat helpt je bij het creëren van een passende Metaverse strategie!


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie