Hoe The Rock zijn Hollywood-carrière verstevigt door social media

Geschatte leestijd - 4 minuten

Er zijn maar weinig acteurs zo herkenbaar als The Rock, of Dwayne Johnson zoals hij echt heet. De voormalig show-worstelaar heeft inmiddels ook een enorme following op social media verzameld. Deze miljoenen volgers zorgen ervoor dat Dwayne The Rock Johnson zich de best betaalde acteur van Hollywood mag noemen. In dit artikel lees je er meer over.

Duizendpoot The Rock

Volgens het Amerikaanse blad Forbes verdiende Johnson in 2022 maar liefst 270 miljoen dollar met zijn rol als ‘entertainer’. Dit gaat zowel over zijn inkomsten als filmster als influencer. Want hoewel de meeste mensen Dwayne The Rock Johnson kennen van zijn rollen in blockbusters als Jumanji, The Fast and The Furious én Black Adam, is Dwayne Johnson ook niet meer weg te denken van sociale media.

De voormalig show-worstelaar heeft op Instagram 370 miljoen volgers. Hij staat daarmee op plek vijf van meest gevolgde personen op Instagram. Opmerkelijk is dat hij daarmee miljoenen volgers meer heeft dan andere wereldberoemde figuren als Kim Kardashian, Ariana Grande én Beyonce. Ook op TikTok is The Rock een grote ster. Daar kan hij rekenen op meer dan 69 miljoen volgers.

Fan-relatie

Toch betekenen veel volgers niet gelijk dat je mag rekenen op volle bioscoopzalen of goede streamingcijfers. The Rock weet dit maar al te goed en past zijn aanpak hier naadloos op aan. Wanneer je door Johnson’s Instagramfeed scrollt, zie je veel persoonlijke posts. Vaak neemt de acteur de volger mee in zijn leven. In veel posts spreekt The Rock zijn following persoonlijk toe. Volgens Johnson is deze strategie precies wat zijn volgers willen. “I have established a social media equity with an audience around the world that there’s a value in what I’m delivering to them”, zegt de acteur.

De digitale strategie van The Rock zorgt ervoor dat hij zijn volgers weet te enthousiasmeren om zijn nieuwste films te bekijken. Johnson: “It has to be audience first. What does the audience want, and what is the best scenario that we can create that will send them home happy?” The Rock maakt hier duidelijk dat hij constant bezig is met zijn fan-relatie. En die blijkt, gezien zijn verdiensten in 2022, te werken. Zo lang hij zijn volgers meeneemt in wat zij willen zien, blijft The Rock de best betaalde acteur van Hollywood.

Conclusie

Dwayne The Rock Johnson is de zoveelste die weer eens bevestigt dat een goede fan-relatie van levensbelang is in de relatie-economie. Investeer in content op sociale media die aansluit op de wens van je volgers. Verder is het goed om een digitale hartslag te ontwikkelen zodat jeje fan-relatie optimaliseert.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie