Achtergrond: AI schrijft nieuwe hits Amy Winehouse en Nirvana

Geschatte leestijd - 3 minuten

Amy Winehouse, Jimi Hendrix en Kurt Cobain hebben een paar zaken gemeen: ze waren gigantisch succesvol als artiest en hebben hun 28e verjaardag niet kunnen vieren door hun uitbundige artiestenbestaan. En er is nu een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die nieuwe hits voor deze artiesten maakt.

Club van 27

De Club van 27 is een lijst met artiesten die hun 28e verjaardag niet hebben meegemaakt door, laten we maar zeggen, een overdosis rock ’n roll. Denk aan Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Brian Jones, Janis Joplin en Amy Winehouse – maar de lijst met artiesten die overleden op hun 27e is een stuk langer. Niet alleen Avicii, maar artiesten van alle tijden worstelen met hun geestelijke gezondheid en hoe ze zich staande houden als populaire muzikant.

Het collectief Over The Bridge maakt zich zorgen over de geestelijke gezondheidsproblemen van muzikanten. “Sinds er populaire muziek is, worstelen muzikanten met hun geestelijke gezondheid. Dit probleem is niet alleen genegeerd, het is zelfs geromantiseerd door fenomenen als ‘De 27 van Club’. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, gebruikten we AI om ons voor te stellen wat deze artiesten zouden kunnen hebben gemaakt als ze nog bij ons waren”, aldus over the Bridge.

AI maakt nieuwe hit van Nirvana en Winehouse

Het AI-programma Magenta van Google werd gebruikt om de muziek van Nirvana te analyseren en het instrumentale nummer te creëren. Een AI-neuraal netwerk werd gebruikt om de teksten voor dit nummer te genereren, dat vervolgens werd ingezongen door Eric Hogan, frontman van een Nirvana-tributeband. Mijn eerste indruk: AI wordt steeds beter. Dit klinkt toch als een onuitgebracht lied van de grungeband?

Steeds meer kunst gemaakt door AI

Deze nummers van Nirvana en Winehouse zijn niet de eerste kunstwerken die gemaakt zijn met behulp van AI. Ontdek deze mogelijkheden van AI:


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk bijna helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie