Hoe festivalorganisatoren door kunnen pakken met hun digitalisering

Geschatte leestijd - 4 minuten

Elk festival begint met een digitaal platform. Festival digitalisering waar liggen de kansen? Ik heb voor en tijdens de corona-periode artikelen over festivals en de digitale vooruitgang geschreven. De verandering van het businessmodel, de digitale waarde en de inzet van data zijn terugkerende thema’s. 7 artikelen over festival digitalisering die festivalorganisatoren, maar ook organisatoren van evenementen, verder gaan helpen met hun digitalisering. Doe er je voordeel mee!

3 inzichten die artiesten, evenementen en festivals laten groeien in 2022

Het was een lastige tijd geweest voor artiesten, evenementen en festivals. Toch gloort er licht aan het einde van de tunnel voor de entertainmentindustrie. In deze video zet ik 3 aspecten uiteen hoe artiesten, evenementen festivals kunnen groeien in 2022.

Welke dj of festival pakt de kansen na corona?

Stapje voor stapje beweegt Nederland uit de lock-down. Maar welke dj of welk festival pakt de kansen die er – ongetwijfeld – weer zijn na de corona-periode? En hoe benutten ze die kansen? Op die antwoorden probeer ik antwoord te geven in dit blog.

Slimme evenementen focussen op digitale transformatie

In een eerder artikel heb ik een groeimodel beschreven dat de evenementenbranche de komende maanden helpt groeien. Deze corona-periode is voor evenementenorganisaties heel erg geschikt om zich te focussen op de digitale transformatie of deze te optimaliseren. In dit artikel beschrijf ik vier fasen van een groeipad voor organisaties. Als je op dit pad blijft is het mogelijk om binnen negen maanden in de meest optimale fase van jouw digitale transformatie terecht te komen.

Festivals en clubs bereid je voor op het post-corona tijdperk

Dat het coronavirus een gigantische impact heeft op de festival-industrie staat buiten kijf. Veel festivals gaan niet door, mogelijk gaat een groot aantal organisatoren failliet en het is de vraag of bezoekers straks nog veel animo hebben voor grotere festivals.

Post-corona festivals hebben purpose nodig

Yuri van Geest is een toonaangevende denker uit Nederland. Hij is initiatiefnemer van de Singularity University Benelux (denktank van NASA en Google), bestseller auteur met zijn boek Exponentiële Organisaties (waarvan er 300.000 stuks zijn verkocht) en veelgevraagd spreker en denker – bijvoorbeeld bij het World Economic Forum in Davos. Van Geest vertelde medio maart van dit jaar over de toekomst van Dance en festivals. Zijn voorspelling: dancefestivals in het post-corona-tijdperk moeten een purpose hebben.

7 innovatietrends in de entertainmentindustrie

Festival digitalisering. Welke innovatietrends binnen de entertainment zijn er? Dat ontdek je hier. Startup Insights deed onderzoek onder meer dan 800 startups en ontdekte zeven innovatietrends voor de entertainmentindustrie. Dit zijn de innovatietrends entertainmentindustrie!

Dj’s en festivals, maak tijd voor digitale hygiëne!

Al jaren ben ik gefascineerd door organisaties en personen die zogenaamde nepvolgers kopen. Voor een gezonde online community is er namelijk een bepaalde mate van hygiëne nodig op de kanalen. Niet heel lang geleden verscheen de documentaire #followme. Deze VPRO-documentaire herinnerde mij nog eens aan de digitale h

150+ artikelen over festivals en digitalisering

Ik houd me bezig met de ontwikkeling van de digitale wereld in relatie tot festivals. Destijds van organisaties die bezig waren met het opzetten van websites ter vervanging van flyers, nieuwsbrieven en het vervangen van de postkantoren waar tickets werden verkocht naar online platformen waar digitaal tickets konden worden gekocht. Later volgde de intrede van social media en het gebruik van data. Lees hier meer over in de artikelen die ik de afgelopen 10 jaar schreef.


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie