Zo ontwikkelt kunstmatige intelligentie zich in Nederland

Geschatte leestijd - 3 minuten

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, wint bij steeds meer bedrijven terrein. Dit komt doordat de complexe techniek zich steeds sneller ontwikkelt. Ook in Nederland kiezen steeds vaker voor het gebruik van AI. In dit artikel ontdek je hoe dat komt en op welke manier AI zich blijft ontwikkelen.

GLOM

Een goed voorbeeld van de vooruitgang van AI is de GLOM-software. Onder leiding van een wetenschapper op het gebied van cognitieve psychologie, Geoffrey Hinton, wordt er gewerkt aan een nieuw toonaangevend project. De hedendaagse kunstmatige intelligentie heeft op cognitief gebied nog moeite om te functioneren op menselijk niveau. Dat ziet Hinton graag veranderen.

GLOM moet nog beter onze synapsen en neuronen in ons brein nabootsen. De reden daarvoor is omdat wij mensen op een ‘completere’ manier naar zaken kijken. We herkennen bijvoorbeeld een gitaar ook al zien we alleen de achter- of zijkant ervan. De hedendaagse kunstmatige intelligentie heeft met zo’n ‘eenvoudige’ opdracht nog best veel moeite, mits het niet voorgeprogrammeerd is. Volgens Hinton kan deze nieuwe ontwikkeling zorgen voor een grote stap naar betrouwbaardere en zelfstandigere AI.

Kunstmatige intelligentie in Nederland

AI heeft ook al in Nederland zijn intrede gemaakt. In 2019 maakte al 45 procent van Nederlandse bedrijven met meer dan 500 medewerkers gebruik van kunstmatige intelligentie. De meest gebruikte technieken zijn machine learning, gezicht- of patroonherkenning, procesautomatisering, data mining en chatbots.

Op dit moment neemt AI nog veel ‘makkelijke’ taken over binnen een bedrijf. Het gaat dan vooral om klussen die gedaan moeten worden aan de hand van strakke en duidelijke processen. Het scannen en verzamelen van datasets en het doorverwijzen van klanten met vragen op je website zijn twee veelvoorkomende voorbeelden van hoe kunstmatige intelligentie je bedrijf kan helpen.

Conclusie

Wat is de verwachting? AI blijft ontwikkelen en zal ons oplossingen bieden op het gebied van automatisering en de snelheid van bedrijfsprocessen verbeteren. Daarom is het verstandig om ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie in de gaten te houden en te onderzoeken op welke manier AI jouw bedrijf kan helpen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie