Hoe The New York Times met AI zijn paywall optimaliseert

Geschatte leestijd - 4 minuten

Al sinds 2011 stuiten de lezers van The New York Times op een paywall als ze een artikel willen lezen. De keuze om website-bezoekers voor het journalistieke werk van de krant te laten betalen, blijkt zeer succesvol. In dit artikel lees je hoe The New York Times met AI zijn paywall verder ontwikkelt.

Volledig AI-gedreven

The New York Times is een voorbeeld van een bedrijf dat zijn digitale strategie goed op orde heeft. De Amerikaanse krant sleutelt verder aan een succesvol verdienmodel. Sinds het invoeren van de paywall in 2011, kunnen niet-abonnees een vast aantal artikelen per maand gratis lezen. De kwantiteit van het aantal artikelen stond vast en was voor elke bezoeker hetzelfde.

Hoewel deze methode de Amerikaanse krant veel goeds heeft opgeleverd, is het tijd voor verandering. En dat met behulp van AI. Het algoritme ‘scant’ het gedrag van de lezers en past daarop de registratie- en paywall aan. Zelf spreekt The New York Times over ‘The Dynamic Meter’ (zie Figure 1.). De nieuwsgebruiker wordt als het ware door een funnel getrokken. Deze methode zorgt voor gepersonaliseerde aanpak die lezers moet enthousiasmeren een abonnement af te sluiten.

AI gedreven paywall van The New York Times
AI gedreven paywall van The New York Times

Maatwerk en ontwikkeling

De New Yorkers laten zien hoe door een uitgedachte digitale strategie hun klanten beter kunnen bedienen. Hierbij schuwen ze niet om vooruitstrevende en moderne technieken in te zetten. Deze digitale mindset heeft The New York Times in het verleden ook veel goeds gebracht.

Niet elke klant is hetzelfde en daarom is het belangrijk om maatwerk te leveren. Weet met wie je te maken hebt en speel daar adequaat op in. Er zijn, in tegenstelling tot de Amerikaanse krant, ook voorbeelden te noemen van bedrijven die hun kansen laten liggen. Dit zorgt er in het ergste geval voor dat je bedrijf ophoudt te bestaan.

Conclusie

Je hoeft als bedrijf niet zelf altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Door lessen te trekken uit degelijke voorbeelden en een digitale transformatie, zet je koers in de juiste richting. Het Business Acceleration Framework helpt je door middel van data op de goede weg.


Meer inspiratie

Bekijk ook

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen

En kijk ook

Onze virtuele assistent Jonathan legt uit. Zoek je naar een manier om de groei van de bedrijfswaarde te voorspellen? Of naar kansen om jouw marketing, netwerk, organisatie en verdienmodellen te optimaliseren? Doe nu de scan!

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie