Data: Ajax heerst ook in de Top 10 berichten op Facebook

Geschatte leestijd – 2 minuten

Interactie is het sleutelwoord in de fanrelatie. Ajax grossiert deze week ook in de meeste interactie op hun berichten op Facebook. Dat zie je in bovenstaande Top 10 berichten op Facebook in Nederland. Maar hoe doet Ajax het eigenlijk tegen de Spurs op Facebook?

Ajax vs Tottenham Hotspur

Wanneer we kijken naar de prestaties van beide teams op Facebook, dan is Ajax in het voordeel. Ondanks een kleinere fanschare (die wel harder groeit dan de fanschare van Tottenham Hotspur) leiden de berichten van Ajax tot meer betrokkenheid en interactie.

Belang van betrokkenheid en interactie

Wat kan Ajax nog meer doen? Door voldoende content uit te geven, blijft de club verbindingen met fans behouden. Regelmatig relevante berichten delen begint is daarom steeds belangrijker. Ajax moet dan ook de betrokkenheid met fans behouden en nog meer bevorderen. Een goede content-strategie zorgt ervoor dat je content, die op het juiste moment relevant is voor de doelgroep, creëert en cureert. Hierdoor ontstaan sterke relaties met fans. Daarmee onderscheidt Ajax zich van concurrenten. Dat is iets dat de club overigens aardig lukt in de afgelopen weken: een goede content-strategie vormgeven. Daarom is het ook online Tottenham de baas.

Een goede content-strategie draait om de volgende vraag: wie heeft op welk moment, welke content nodig om jouw doel te bereiken? Ontdek ook wat de beste vorm en de beste manier is om deze content te delen. Meet het uiteindelijke resultaat van de content-strategie, zodat je de meerwaarde van content voor jouw fans helder krijgt. Als je content regelmatig en gedisciplineerd deelt, dan merk je dat je steeds meer fans aan je bindt en de goede weg inslaat om het vertrouwen van je fans te winnen.


>> Lees ook

Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen