Data: Social Media Activiteit Adidas

Geschatte leestijd - 4 minuten

Hoe gaat het met de social media activiteit van Adidas? Deze infographic Adidas of dit dashboard Adidas geeft alles weer.

Adidas en Puma

Adolf Dassler is in 1920 begonnen met het maken van schoenen in Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren, Duitsland. Adidas levert in die tijd onder meer voetbalschoenen aan het Duitse voetbalelftal in 1954. Deze voetbalschoenen zijn revolutionair omdat de noppen van de voetbalschoenen verwisselbaar zijn.

De broer van Adolf, Rudolf Dassler, is de oprichter van Puma (1948), dat ook in Herzogenaurach is gevestigd. De tweestrijd tussen de broers deelt ook de bevolking van het dorp op. De bekendste strijd tussen adidas (officieel met een kleine letter) en Puma in Nederland draait om Johan Cruijff.

In de jaren zeventig is adidas de sponsor van het Nederlands elftal. Cruijff heeft in die tijd echter een contract met Puma. Gezien de rivaliteit tussen beide merken, dreigt Puma het contract met Cruijff te verbreken indien hij in een adidas-tenue zou spelen. Adidas zou zich als sponsor terugtrekken als Cruijff in een Puma-tenue zou spelen. Uiteindelijk heeft Cruijff als enige Nederlandse speler in een shirt met twee strepen gespeeld (terwijl alle anderen een shirt met drie strepen van adidas hebben gespeeld).

Twee kledinglijnen

Adidas is in het kort te verdelen in twee kledinglijnen. De lijn met het klassieke logo, het bladvormige logo, leent zich de laatste jaren vooral voor de dagelijkse draagbare (vrije tijds-) kleding. De performance-lijn draagt het strakke, moderne, drie schuine strepen-logo en was in eerste instantie puur bedoeld als kwaliteitsmerk voor de sportmarkt.Tegenwoordig wordt het verschil in de beide lijnen steeds kleiner.

We volgen sinds een paar maanden van 2011 de activiteit van het sportmerk Adidas op het internet. Hieronder een infographic die met behulp van UberVu Sentiment Metrics tot stand is gekomen. Klik op de afbeelding om de infographic Adidas te vergroten.

Infographic Adidas

Adidas op social media
Social media activiteit Adidas

Andere leuke infographics


Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

12Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie