Social Media Activiteit – Adidas (-180 dgn)

Adolf Dassler is in 1920 begonnen met het maken van schoenen in Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren, Duitsland. Adidas levert in die tijd onder meer voetbalschoenen aan het Duitse voetbalelftal in 1954. Deze voetbalschoenen zijn revolutionair omdat de noppen van de voetbalschoenen verwisselbaar zijn.

De broer van Adolf, Rudolf Dassler, is de oprichter van Puma (1948), dat ook in Herzogenaurach is gevestigd. De tweestrijd tussen de broers deelt ook de bevolking van het dorp op. De bekendste strijd tussen adidas (officieel met een kleine letter) en Puma in Nederland draait om Johan Cruijff. In de jaren zeventig is adidas de sponsor van het Nederlands elftal. Cruijff heeft in die tijd echter een contract met Puma. Gezien de rivaliteit tussen beide merken, dreigt Puma het contract met Cruijff te verbreken indien hij in een adidas-tenue zou spelen. Adidas zou zich als sponsor terugtrekken als Cruijff in een Puma-tenue zou spelen. Uiteindelijk heeft Cruijff als enige Nederlandse speler in een shirt met twee strepen gespeeld (terwijl alle anderen een shirt met drie strepen van adidas hebben gespeeld).

Adidas is in het kort te verdelen in twee kledinglijnen. De lijn met het klassieke logo, het bladvormige logo, leent zich de laatste jaren vooral voor de dagelijkse draagbare (vrije tijds-) kleding. De performance-lijn draagt het strakke, moderne, drie schuine strepen-logo en was in eerste instantie puur bedoeld als kwaliteitsmerk voor de sportmarkt.Tegenwoordig wordt het verschil in de beide lijnen steeds kleiner.

#D2W volgt sinds een paar maanden van 2011 de activiteit van het sportmerk Adidas op het internet. Hieronder een infographic die met behulp van UberVu Sentiment Metrics tot stand is gekomen. Klik op de afbeelding om de infograph te vergroten.

Infograph Adidas over 180 dagen

Andere leuke infographics