Achtergrond: 10 jaar dance-industrie in de digitale wereld

Geschatte leestijd - 2 minuten

Ruim 8 jaar geleden begon ik voor mijzelf na bijna 20 jaar onderdeel van ID&T uitgemaakt te hebben. Sindsdien ben ik ‘een slashie’. Tegenwoordig ben ik eigenaar van een datagedreven bedrijf dat organisaties adviseert over digitale strategie, en mede-eigenaar van een bedrijf dat deze strategieën implementeert en uitvoert.

100 artikelen over de vooruitgang van de dance-industrie

Vorig jaar twee weken voor de Amsterdam Dance Event verscheen mijn derde boek, dat afgelopen week als digitale pre-release in het Engels is verschenen. Hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast om organisaties en bedrijven te optimaliseren.

Wekelijks blog ik over de veranderende muziek- en entertainmentindustrie, en regelmatig word ik gevraagd als spreker op events en ben ik gastdocent op verschillende universiteiten en hogescholen. Mijn ultieme doel: de muziek- en entertainmentindustrie verder door laten innoveren.

Dat ik mijn doel nog steeds najaag blijkt nog steeds uit de artikelen die ik regelmatig over de dance-industrie in het bijzonder schrijf. Komende week staat alweer de Amsterdam Dance Event 2019 voor de deur. Tijd om aan de hand van 100 artikelen de vooruitgang sinds 15 oktober 2009 nog eens na te slaan. Wanneer je de artikelen in chronologische volgorde leest valt op dat ik zelf verander: van roepende in de woestijn tot aanjager van het eindspel. Op naar de nieuwe eenvoud.

Start 15 oktober 2009

Hoe nu verder?

Wat ik graag zou zien, is dat de dance-industrie de komende nog meer nieuwe wegen durft in te slaan en nog ondernemender en offensiever wordt. Uiteindelijk zou muziek mensen dan sneller kunnen bereiken op een manier die prettig voor ze is.

De veranderingen die ervoor nodig zijn om daar te komen lijken misschien complex, maar de eenvoudigste theorie ligt het dichtst bij de waarheid. Een Latijnse spreuk die de kern mooi samenvat; simplex sigillum veri. Ofwel: eenvoud als kenmerk van de waarheid. Begin gewoon met het starten van je eigen vuurtje, dan kom je er wel.

Denis Doeland

Het eindspel is begonnen. Doe je mee de komende tien jaar of val je buiten de boot? De kracht, macht en potentie van jezelf of jouw organisatie in het digitale ecosysteem maakt dat je als artiest of festival zal overleven!

In deze post waarin ik sprak met Yuri van Geest over toekomst van Dance nemen we alvast een voorschot op de komende 10 jaar. Eerder al sprak ik met Igor Beuker voor mijn boek Digitaal Vermogen over de toekomst. Check het hoofdstuk met Igor Beuker hier.


Benieuwd naar Denis Doeland zijn visie op hoe je data en nieuwe technologie kunt inzetten om je als artiest, dj of festival te veranderen en ‘digitaal volwassen’ te worden? Het boek Digitaal Vermogen – De kracht, macht en potentie van elke organisatie van Denis Doeland is beschikbaar in een bundel met zijn andere boeken volgens het Pay What You Want principe. Download de gehele bundel hieronder of luister de artikelen en het boek via de podcast.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl